Tuesday, August 5, 2014

Almari Lauk Biru - SOLD

Almari lauk ni saya siapkan masa bulan puasa yang lepas, orang dah lama booking saya siapkan sedaya dan secepat yang mungkin. Baru ada masa nak update di blog. Pada asalnya nak di restore dengan kemasan syelek tapi apabila sudah siap customer meminta untuk ditukar/dicat warna biru. Atas perbincangan dan tolak ansur saya pun tukar....tak sangka cantik juga bila dicat biru...hehe.

Kondisi asal tanpa baikpulih

Selesai proses menggosok dan menghalus

Siap sepenuhnya dengan kemasan syelek tapi customer mintak tukar untuk dicat biru pula

Proses menyapu undercoat putih sebelum dicat biru

Siap sepenuhnya....hehehe...alhamdulillah.



Bahagian dalam dibiarkan warna kayu atas permintaan customer.

Sekian saja untuk kali ini.

2 comments:

  1. Cantik betul almari biru ni. Pandai tuannya pilih warna. Asyik warna syelek je boring gak. Sepatutnya kita pandai main dgn warna so ruang tamu nampak lain dr yg lain. Di eropah semua almari berwarna warni. Kelassss

    ReplyDelete
  2. ye betul tu...tapi kebanyakannya ramai yg suka warna kayu...warna asalnya...tapi kalau pandai main warna bila di cat warna yg berlainan pasti cantik..tq atas respon

    ReplyDelete