Friday, May 21, 2010

Tureen Dua Sejoli

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca-pembaca blog saya.

Alhamdulillah di petang jumaat yang indah ni dapat jugak saya saya buat n3 dalam kesibukan alam dunia yang melanda saya sekarang ni. Lama juga rasanya saya tak buat n3 mengenai koleksi peribadi saya untuk di kongsikan dengan pembaca-pembaca semua. Mana tak nye, sebok pulak duk asik buat jualan amal....hehehe...

Apa yang saya nak kongsikan hari ni cumalah sebiji tureen yang dinamakan tureen dua sejoli, nama ni saya ambil daripada kak yatt dari Yatt Precious memandangkan tureen ni pun saya barter dengan kak yatt...thanks kak, sudi barter tureen yang bernilai ni dengan saya, saya hargainya...kalau nak tengok n3 kak yatt mengenai tureen ni bolehlah klik disini.
Tureen ni kecik je sebenarnye, saiznya 5" mangkuk dan 6" penutupnye. Cuma kamera je yang menipu, membuatkan tureen ni nampak besar..hehehe... Motif bunga pada tureen ni pulak saya tak pasti bunga jenis apa, tapi lebih kurang macam bunga jepun dan lebih kepada warna oren, juga terdapat warna pink dan kelabu pada motifnya. Ok, tanpa buang masa jom sama-sama kita layan gambar kat bawah ni........


Inilah rupa bentuk tureen nye....menarik pada pandangan mata saya.
Pandangan atas tureen....
Motif bunga-bungaan pada tureen.




Ok sekian saja n3 saya kali ni, jumpa lagi di n3 yang lain. Selamat Menjamu Mata.......

2 comments:

  1. salam ezany..nice,cute & beautiful..Congrate..

    ReplyDelete
  2. to bro shariff64
    wslm...thanks very much

    ReplyDelete