Thursday, January 6, 2011

Koleksi Wet Roses

Salam sejahtera semua.....dah habis jualan Parkson Ria, hari ni jom kita lihat koleksi peribadi saya pulak...hehehe...yang nak dikongsikan cuma set yang seciput, yang menjadi kegilaan ramai peminat PML, tak lain tak bukan Wet Roses. Wet Roses ni boleh dikatakan antara set PML yang rare dan payah nak jumpa walaupun sebiji piringnya saja. Koleksi saya ni pun dah setahun saya dapat tapi yang ada cume sebiji teko bulat sepasang cawan bentuk A, sepasang cawan sesiku dan sebiji piring kuih. Itu saja yang ada buat masa ni. Kalau ada rezeki, teringin nak menambah set aladdin, itu pun kalau terjumpa.


Ini saja yang ada dalam simpanan saya buat masa ni. Susah sangat nak jumpa suku sakat wet roses ni. Kalau ada sebiji pun dah dikira bertuah badan.


Close up bunga wet roses....memang cantik, padanlah ramai yang memburunya...


Teko bulat wet roses....pada saya, teko bulat wet roses ni lah yang paling susah nak ditemui....jarang2 skali kita lihat, kebanyakan yang kita lihat teko aladdin...yang ni pun kira tuah saya dapat di Loken pertengahan tahun lepas, walaupun dah datang agak lewat pukul 10 lebih tapi teko ni masih ada lagi kat gerai penjual di Loken...mungkin collector lain terlepas pandang kot...rezeki saya..heheeCawan bentuk A yang saya dapat di kedai nyonya...hanya ada sepasang saja, jenuh nyonya cari tapi ada sepasang ni je..jadilah...Cawan bentuk siku..hadiah dari peniaga di Loken...ada sepasang saje pun...bunganya lebih besar dan terang.


Dan piring kuih 8" yang baru2 ni saya dapat di kedai 2nd....walaupun agak lusuh tapi masih cantik untuk dibuat koleksi.Sekian saja untuk tatapan kali ini, jumpa lagi di lain n3.

2 comments:

  1. salam ezany,
    adeehh memang menjadi buruan kan set ni. Akak dah tengok satu aksi terlampau complete set die siap teko aladin, sugar, creamer & cawan ML..waduhh terkesima.. dah depan mata.. nak meminang..tunggu waktu yang sesuai jer..hehe

    ReplyDelete
  2. salam dik zany....cantik cawan siku tu zany...macam manalah teko sikunya ya....mau pengsan kak sya kalo dapat

    ReplyDelete